Bestel

Zondag 3 november 2013 15:30 uur – zondagmiddagconcert. Het concert wordt ingeleid door Peter Santa. De leden van het Residentie Strijkkwartet spelen voor u:

• Mozart – strijkkwartet KV 155
  • Haydn – strijkkwartet Nr. 4 op. 76
  • Enescu – Rhapsodie nr. 1 op. 11 voor strijkkwartet

Het Residentie Strijkkwartet bestaat uit de eerste concertmeester en andere solostrijkers Lucian-Leonard Raiciofvan het Residentie Orkest. Elk van deze musici heeft naast het orkest een drukke agenda als kamermusicus, solist en docent.  De leden van het kwartet zijn afkomstig uit Roemenië, Japan, Rusland en Nederland. Mede daarom vormt het Residentie Strijkkwartet een indrukwekkende smeltkroes van Roger Regterachtergronden en ervaringen. Dit resulteert in zeer kleurrijk en geïnspireerd samenspel. Door de bijna dagelijkse samenwerking in het Residentie Orkest vindt – door aanvoering van de verschillende strijkersgroepen – al afstemming en verdieping plaats, maar als kwartet ervaren de leden het musiceren als een nóg grotere uitdaging. In dit ensemble kunnen ze werken aan vergevorderde verfijning en het ontdekken van klankkleuren die niet gevonden kunnen worden in een groot symfonisch strijkersapparaat.
Mikhail Zemtsov

• Lucian-Leonard Raiciof, eerste viool
  • Yuki Hayakashi, tweede viool
  • Mikhail Zemtsov, altviool
  • Roger Regter, cello

YukiHet repertoire van het Residentie Strijkkwartet beslaat meerdere eeuwen muziekgeschiedenis en loopt van meesterwerken van Joseph Haydn (die gezien wordt als de grondlegger van het genre) tot en met 20e eeuwse filmmuziek van Nino Rota (waarmee het Residentie Strijkkwartet veel succes had tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door).

Het concert wordt ingeleid door Peter Santa (1967). Na een veelzijdige en internationale carrière als dirigent en violist is Peter thans dirigent en artistiek leider bij het Amsterdam Chamber Orchestra. Het orkest heeft internationale tournees gemaakt met grote solisten als Menahem Pressler, Augustin Dumay, Antonio Menesses en Helen Donath. Op charmante en onderhoudende wijze zal Peter het Residentie Strijkkwartet en de door hen te spelen stukken bij u introduceren.

BestelVoor slechts € 15 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis, 15 tot 18 jaar € 10) kunt u in een sfeervolle ambiance genieten van een ensemble van wereldklasse.