Zondag 21 april 2013 15:30 uur – zondagmiddagconcert door Minetti Quartett uit Wenen. Het fameuze MINETTI QUARTETT (www.minettiquartett.at), werd in 2003 opgericht aan de “Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien”. minetti 3BestelHet strijkkwartet bespeelt sindsdien met veel succes gerenommeerde, maar vooral ook volle concertzalen over de hele wereld en concerteert regelmatig op internationale  kamermuziek festivals van de hoogste orde. Na een tiendaagse tournee door Amerika van 4 tot 15 april en twee concerten in het Concertgebouw op 18 en 20 april, strijken zij op 21 april één middag neer in Soest om de liefhebbers van klassieke muziek te trakteren op een concert van uitzonderlijke klasse. Voor hun volgende concert zal men naar de Berliner Philharmonie moeten afreizen.

Datum concert 21 april 2013
Tijd 15:30 uur tot ca. 17:00 uur
Plaats Petrus en Pauluskerk, Kerkplein 2, Soest

Het kwartet, bestaande uit de Maria Ehmer (eerste viool), Anna Knopp (tweede viool), Milan Milojicic (altviool) en Leonhard Roczek (cello), speelt voor de zondagmiddag zeer toegankelijke topstukken van:

Wolfgang Amedeus Mozart: strijkkwartet Bes, KV 458 “Jagdquartett”

Joseph Haydn: strijkkwartet in C, opus 76 nr. 3 “Kaiserquartett”

1. Allegro
  2. Poco Adagio. Cantabile – Var. I–IV
  3. Menuetto
  4. Finale. Presto

Het concert wordt ingeleid door Peter Santa (1967). Na een veelzijdige en internationale carrière als dirigent en violist is Peter thans dirigent en artistiek leider bij het Amsterdam Chamber Orchestra. Het orkest heeft internationale tournees gemaakt met grote solisten als Menahem Pressler, Augustin Dumay, Antonio Menesses en Helen Donath. Op charmante en onderhoudende wijze zal Peter het Minetti Quartett en de door hen te spelen werken bij u introduceren.

BestelVoor slechts € 15 per persoon (kinderen tot 15 jaar € 10!) kan men in een sfeervolle ambiance genieten van een ensemble van wereldklasse. Na afloop van het concert is het mogelijk de musici te ontmoeten onder het genot van een aperitief en een hapje. Na het concert kunt u genieten van een culinair “Mozart Diner” in Grand Café De Lindenhof of in het DLC-Café. Beide etablissementen dragen een deel van de omzet af aan ons goede doel.