Lions Club Eemland presenteert een serie klassieke zondagmiddagconcerten voor het goede doel.

Zondagmiddag 3 november 2013 – Het Residentie Strijkkwartet

Het Residentie Strijkkwartet bestaat uit de eerste concertmeester en andere solostrijkers van het Residentie Orkest. Elk van deze musici heeft naast het orkest een drukke agenda als kamermusicus, solist en docent.  De leden van het kwartet zijn afkomstig uit Roemenië, Japan, Rusland en Nederland. Mede daarom vormt het Residentie Strijkkwartet een indrukwekkende smeltkroes van achtergronden en ervaringen. Dit resulteert in zeer kleurrijk en geïnspireerd samenspel. Door de bijna dagelijkse samenwerking in het Residentie Orkest vindt – door aanvoering van de verschillende strijkersgroepen – al afstemming en verdieping plaats, maar als kwartet ervaren de leden het musiceren als een nóg grotere uitdaging. In dit ensemble kunnen ze werken aan vergevorderde verfijning en het ontdekken van klankkleuren die niet gevonden kunnen worden in een groot symfonisch strijkersapparaat.

9 juni 2013 Lisa Jacobs en Ksenia Kouzmenko spelen Franck, Ysaÿe en Debusssy.

Lisa-Jacobs_Ksenia-Kouzmenko_5_200x200
Lisa Jacobs (viool) en Ksenia Kouzmenko (piano) spelen werken van Franck, Ysaÿe en Debusssy.