Soester Maatjes

logo-maatjes Zie website:www.ReconnAct.nl
Meer glans door Soester Maatjes
Er staan te veel mensen aan de zijkant. Mensen die graag willen werken. Inkomen willen hebben. Hun kinderen willen onderhouden.
Deze mensen willen graag een normaal leven met hun gezin. Gewoon de dingen doen die anderen als vanzelfsprekend ervaren. Gezond eten, sporten, een hobby uitoefenen, een weekje op vakantie, een bloeiend sociaal leven hebben, etc. Voor mensen zonder werk is dat niet allemaal zo vanzelfsprekend.
Mensen weer op weg helpen, door ze in contact te brengen met anderen, door ze vrijwilligerswerk te laten doen en door ze uiteindelijk aan betaald werk te helpen. Dat is het doel van de Soester Maatjes, onderdeel van Stichting ReconnAct Maatjesprojecten. Mensen zoals u en ik gaan als gelijkwaardig maatje kwetsbare mensen ondersteunen en begeleiden. Door gesprekken te voeren, door een luisterend oor te bieden en door nieuwe energie te geven. Maatjes openen ook hun netwerk en zoeken naar geschikt werk. Daarmee willen we meer glans brengen in het leven van vele gezinnen in Soest.
Inmiddels zijn in Soest al ruim 60 mensen tot jobmaatje opgeleid die meer dan 15 mensen uit de Bijstand aan nieuwe werk hebben kunnen helpen. Voor hen is de inzet van een jobmaatje goud waard geweest.