Hospice De Luwte

logo-hospice Zie website:www.hospicedeluwte.nl
Mensen die in een hospice verblijven, leven tussen leven en dood. Een huis voor mensen met een levensverwachting van ongeveer 3 maanden, die in alle rust en veiligheid willen sterven. In een rustige, huiselijke sfeer maken ze dit proces hier door. Hun naasten worden daardoor minder belast met de dagelijkse zorg. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven. Er is aandacht voor lichamelijke klachten, gevoelens van angst en verdriet, verwerking van de ziekte en vragen rondom leven en dood. Heel belangrijk in de Palliatieve zorg is ook de zorg voor de naasten.
Met maar liefst 65 vrijwilligers en een team van verpleegkundigen (van Zorgpalet Baarn-Soest) zijn wij al jaren met veel passie bezig om onze medemensen uit Soest en Baarn respectvol te verzorgen! Om dat steeds beter te kunnen doen hebben wij meer ruimte nodig in ons Hospice. Een familiekamer bijvoorbeeld, waar familie in alle rust bijeen kan zijn in deze voor hen vaak hectische tijd, zou al een enorme verbetering geven. En in onze geplande aanbouw komt zo’n familiekamer!
Wij vragen hulp aan honderden grote en kleine organisaties, instellingen, particulieren en serviceclubs. Op deze manier proberen onze nieuwe aanbouw te realiseren.