BestelDauwtrappen op Hemelvaartsdag krijgt in Soest dit jaar een bijzonder tintje! — Na een eindeloos lijkende winter en een hele koude maand maart, lijkt de lente zich toch voorzichtig aan te dienen… gelukkig maar, want we raakten allemaal in de war van die maar niet aflatende kou. We hebben dus een heleboel lente in te halen. En hoe kan dat beter dan deze vrije dag op een geweldige manier te starten op de (hele) vroege ochtend?

9 mei 2013, 07h30. Startpunt bij De Korte Duinen, Soest. (parkeerplaats van voormalig ziekenhuis Zonnegloren aan de Soesterbergsestraat 124)

€15,= per persoon, €10,= per kind

Een wandeling van 6 kilometer

dauwtrappen-hemelvaart-soest-2013-180x90Dauwtrappen en Hemelvaartsdag zijn nauw met elkaar verbonden. Hoewel het niet helemaal zeker is wanneer deze traditie begon, is er al sprake van in de vroege 19e eeuw. In de Hollandse provincies sprak men over “hemelvaren”, terwijl men in het oosten van het land spreekt over “dauwtrappen”. In die tijd was de gewoonte dat men op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s morgens met blote voeten in het gras stond te dansen. Dauw vond men een goddelijk verschijnsel, dus moest het wel gezond zijn om er op een dag als hemelvaart met blote voeten vrolijk op te dansen.

Maar zo gek gaan wij het dauwtrappen in Soest niet maken!

Onder de bezielende leiding van wandelgidsen van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) gaan wij een geweldige hemelvaartswandeling maken in de omgeving van Soest. U wordt verwacht om 07h30 om om 08h00 met de boswandeling te beginnen. Onderweg wordt, midden in de natuur, een heerlijk hemelvaartsontbijt geserveerd. Om 10h00 wordt het dauwtrappen hemelvaartsdag in Soest afgesloten, waarna u de rest van de dag, verfrist en vol goede moed, nog voor u heeft.

BestelOm mee te doen aan dit unieke evenement betaalt u slechts €15 pp (kinderen €10). De opbrengst komt geheel ten goede aan het goede doel dat de Lionsclub Eemland al jaren steunt: Kushi Kids Nederland.

• Meer informatie krijgt u van Martine van der Kaa van IVN: tel. 06 102 85682.

Tot ziens op Hemelvaartsdag!