Rishikesh is een prachtig gebied in Noord-India, omgeven door bergen en de rivier de Ganges als stromend hart van het gebied. Echter naast deze sfeer van schoonheid en romantiek, ligt een harde realiteit van sloppenwijken: ondervoeding, ziektes, gebrek aan onderwijs, riolen die op straat uitkomen en varkens die hierin rondscharrelen. Madelien Broekman werd geconfronteerd en zeer geraakt door de schrijnende situatie en heeft het niet gelaten bij ‘ach, wat zielig…’. In november 2002 is zij een project gestart voor straatkinderen in Rishikesh, waarin educatie, voeding en medische begeleiding centraal staat

Khushi “vuilnisbelt kinderen” naar een betere toekomst

Madelien Broekman blij met Lions bijdrageDe Lionsclub Eemland ondersteunt Madelien Broekman uit Baarn met het door haar opgezette project voor de meest achtergestelde kinderen in India.

De netto opbrengst door kaartverkoop, sponsoring en neven activiteiten komt geheel ten goede aan het Khushi Project  (www.khushi.org.in) in India.

Wij staan achter Madelien Broekman en haar lokale medewerkers en beschouwen het als een voorrecht hen financieel te ondersteunen met dit ambitieuze scholingsproject.

Wij ondersteunen het project van harte omdat:

• wij begaan zijn met kinderen in onderontwikkelde gebieden.
  • scholing de beste manier is om aan de armoede te ontsnappen.
  • het geld rechtstreeks gaat naar Madelien, die ter plekke het project uitvoert.

Jongens en meisjes van de ‘government school’

Het project is bedoeld voor jongens en meisjes van de ‘government school’. Deze school is voor iedereen toegankelijk en staat aan de rand van de sloppenwijk. De naschoolse opvang vindt plaats in dezelfde school. De kinderen zijn geselecteerd op hun woonsituatie, gezinssituatie en hun eigen motivatie. Het samenstellen van de groep vond plaats in samenwerking met de directrice van de school.

jonge_en_meisje_cuklas_lerende_kinderen