test

Lionsdiner_Sherpa_6feb15_1kOp vrijdagmiddag 6 februari werd er door de leden van Lionsclub Eemland gekookt voor een grote groep ouderen en mindervaliden. 35 cliënten van Sherpa aan de Zandheuvelweg in Baarn en 35 buurtgenoten van St. Joseph in Hilversum zaten bij elkaar aan tafel in het buurtcentrum Sint Joseph aan de Minckelerstraat in Hilversum. In de keuken was het een drukte van belang, de bar was geopend, het eten was heerlijk en aan iedere tafel werden geanimeerde gesprekken gevoerd.Onder leiding van chef-kok Gerard van Kooten waren veel Lions aan het werk in de keuken, stonden aan de bar of liepen in het restaurant. Veel van het voorbereidende werk had de chef al thuis al gedaan. Het was nog even spannend of er voldoende ingrediënten aanwezig waren en of het eten in de smaak viel bij de gasten. Ook was het nog een hele kunst om alles op tijd klaar te maken. De Lions werden aan het werk gezet om aardappelen te schillen, pasta te koken, groenten en kaas te snijden. Precies om zes uur konden de eerste borden met dampende gerechten uitgeserveerd worden en binnen een kwartier waren meer dan 70 mensen heerlijk aan het eten. Het werd even helemaal stil in de eetzaal en dat was het moment waarop iedereen wist dat het goed was.

Na het dessert en de koffie waren de gasten voldaan en kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde middag. Lions-president Sander Geytenbeek concludeerde aan het einde van de maaltijd dat dit evenement zeker voor herhaling vatbaar is, en dat kon iedereen van harte beamen.