21 april 2013 Minetti Quartett uit Wenen

• Mozart: strijkkwartet in Bes, KV 458 “Jagdquartett”
  • Haydn: Strijkkwartet in V, op.79 nr. 3 “Kaiserquartett”

Comments (6)

• Ron den Braber24/04/2013 at 22:16

Monden vielen open bij de prachtige klanken van het Minetti Quartet. Wat een kwaliteit op zomaar een zondagmiddag in Soest! Kippenvel bij het publiek. En het Minetti Quartet genoot van het enthousiasme in de zaal. Hetzelfde enthousiasme dat hen een dag eerder in het Concertgebouw ten deel viel. Voldaan mengden zij zich na afloop tussen het borrelende publiek om vervolgens weer naar Wenen terug te keren. Wij maken ons op voor de volgende happening op 9 juni a.s. met o.a. Lisa Jacobs, de gedoodverfde opvolgster van Janine Jansen.

• Thomas Meyjes24/04/2013 at 22:32

Concertgebouwbeleving in Soest

Hoewel wij Eemlanders in een van de mooiste streken van Nederland wonen waarin bijna alles wat ons hartje begeert voor handen is, komt het toch zelden voor dat culturele virtuositeit in ons gebied neerstrijkt. Tot zondag 21 april dus.

Met een internationale allure die zijn weerga niet kent, concerteerde het Weense Minetti Quartett daags na hun optreden in het Amsterdamse Concertgebouw in de Soester Petrus en Pauluskerk, waarmee dit viertal strijkers de serie zondagmiddagconcerten opende die de Lionsclub Eemland dit jaar voor ons organiseert.

Na een informatieve inleiding door de Bussumse dirigent Peter Santa, die de getalenteerde internationale musici voor deze concertenreeks naar Soest brengt, klonken de eerst spectaculaire noten van Mozarts magistrale werk “Jagdquartett”. Vervolgens brachten de Minettis het “Kaiserquartett” van Mozarts tijdgenoot Haydn ten gehore, waarmee het enthousiaste publiek een adembenemende achttiende-eeuwse middag beleefde.

Was dit moois ook betaalbaar in deze tijden van crisis? Alleszins, want de toegangsprijs van €15 per persoon (kinderen €10) maakte dit culturele hoogstandje zelfs voor de smalste beurs toegankelijk. De Lionsclub Eemland organiseert deze concerten voor het goede doel Khushi Kids, een prachtig project van de Baarnse Madelien Broekman in India, waarmee zij jaarlijks honderden kinderen letterlijk van de vuilnisbelt in de schoolbanken brengt. Ook voor haar werd het een geslaagde middag, omdat de netto opbrengst die haar organisatie ten goede komt maar liefst €4.000 bedroeg!

Als u dit hoogtepunt gemist heeft, hoeft u niet lang te treuren: al over zes weken (9 juni) vindt het tweede concert in de Petrus en Pauluskerk plaats. Zoek verder op deze pagina’s voor informatie en toegangskaarten, maar wees er snel bij: zoveel moois voor zo weinig geld is snel uitverkocht.

• Reyno29/04/2013 at 19:33

Ik vond het erg leuk om naar het concert te gaan. Ik ging samen met een vriend van mij en we wisten niet helemaal wat we moesten verwachten. Het niveau van het kwartet lag erg hoog en het was erg gaaf om daar gewoon eens op een laagdrempelige manier heen te gaan. Ik heb er van genoten!

• Asje29/04/2013 at 19:34

De stukken die het Minetti quartet speelde waren erg mooi en verschillend. De stukken waren weer verdeeld in stukjes en dat vond ik erg mooi. De violisten gingen helemaal op in het stuk en ze waren heel enthousiast en dat is erg leuk om naar te kijken. Als het heel rustig was dan waren ze heel rustig was het heel druk was het heel energiek. Ze keken altijd naar de eerste viool Bij alle opmaten en rustjes keken ze wel.

• Sophie29/04/2013 at 19:35

Ik vond het concert heel leuk! Zelf speel ik viool. Ik vond het mooi en erg knap hoe snel ze alles konden! Vooral hun vingers vond ik erg leuk omdat het zo snel ging. Het was de eerste keer dat ik naar een klassiek concert ben geweest.
    Ik heb een vriendinnetje uit de klas meegenomen, zij speelt piano en vond het ook erg leuk!
    Ik wil u heel erg bedanken voor de kaartjes! Wij hebben een leuke middag gehad.

• Emma29/04/2013 at 19:36

Afgelopen zondag mocht ik naar het Minetti Quartett. Ik vond het heel leuk dat ik een kaartje kreeg. Normaal zou ik hier niet zomaar naartoe gaan, dus het was best bijzonder. Ik had samen met Lysanne (zij speelt ook viool in het jeugdorkest) afgesproken. De muziekstukken kende ik niet, maar ik vond ze heel mooi! Het was ook heel leuk dat ze ook nog een toegift deden.