Zondag 10 april 2016 om 15.00 uur Tim Kliphuis Sextet

Kliphuis-AfficheMuziekkring Eemland en Lions Club Eemland nodigen u uit voor een uniek concert. Na jaren van succes in de klassieke en jazztraditie brengen violist Tim Kliphuis en zijn collega’s de verloren kunst van improvisatie terug op haar juiste plaats in het hart van de muziek.

Samen improviseren ze op thema’s van Vivaldi, Copland, Richard Strauss, Ellington, John McLaughlin en andere groten uit de muziek. Hun improvisaties en interpretaties zijn fris, dynamisch, stoutmoedig en fantasierijk. De ene keer speels, geestig en zwierig, de andere keer vervuld van de tederste lyriek en schoonheid. Kortom, een concert dat u niet mag missen!

Concert ten bate van de Prinses Maxima Manege

Muziekkring Eemland organiseert dit unieke evenement in samenwerking met Lions Club Eemland. We koppelen er direct een goed doel aan: een deel van de opbrengst komt ten bate van de Prinses Maxima Manege te Den Dolder. Maak dus een ruiterlijk gebaar en reserveer nu uw plaatsen!

Bij uw toegangskaartje is als vanouds één consumptie t.w.v. € 2,75 inbegrepen. Tot zover niets nieuws. Maar voor alle overige consumpties hanteren wij een hogere prijs van € 3,50. Met Hilton Royal Parc Soestduinen is afgesproken dat hiervan 1 euro ten bate van de Prinses Maxima Manege komt. U drinkt dus voor een goed doel. Maar wees daarna wel voorzichtig als u de weg op gaat.

Programma Tim Kliphuis

“THE ART OF IMPROVISATION” met inspiratie uit de Barok, de Noord-Europese gypsy jazz en uit folktradities.

Tim Kliphuis en collega’s

Na jaren van succes in de klassieke en jazztraditie brengen jazzviolist Tim Kliphuis en zijn collega’s de verloren kunst van improvisatie terug op haar juiste plaats in het hart van de muziek.

Het Sextet waagt zich aan een nieuw concept, Total Music, dat klassiek is in sensibiliteit en vraagt om de hoogste eisen aan precisie en uitvoering. De improvisaties van de groep geven een eigentijds tintje aan de optredens die doen denken aan de legendarische tijden van Mozart en Liszt. De interpretaties zijn fris, dynamisch, stoutmoedig en fantasierijk. De ene keer speels, geestig en zwierig, de andere keer vervuld van de tederste lyriek en schoonheid.

In 2013 is hem de Scottish Jazz Award toegekend.
“Winningly playful and technically brilliant” – The Scotsman
“Prodigiously talented, fearsomely fast and fun” – Time Out
www.timkliphuis.com

Blijft u eten? Ook door op 10 april bij ons te dineren draagt u bij aan het goede doel

Kliphuis-menukaartIn het afgelopen seizoen heeft onze chef-kok bij elk concert weer een smaakvol buffetmenu samengesteld waarvoor tegen een vaste prijs kon worden gereserveerd, samen met uw reservering voor het concert zelf. Uiteraard kan dat ook weer voor het concert op zondag 10 april. Er is een heerlijk voorjaarsmenu samengesteld (zie hieronder), waarvoor wij ditmaal een vaste prijs van € 25,- hanteren. Een deel van de opbrengst komt ten bate van het goede doel dat aan het concert is verbonden: de Prinses Maxima Manege.

Het concertbuffet wordt bij het minimum aantal van 15 gasten geserveerd. Indien er minder dan 15 gasten na het concert wensen te dineren, zal onze chef een 3-gangen menu serveren voor dezelfde prijs van EUR 25,00 per persoon. Uiteraard houdt onze chef rekening met de eventuele dieetwensen.